• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Walka z epidemią otyłości w społeczeństwie.

Dopełniając zakupów w gigantycznym supermarkecie, co niemalże jest nieodzownym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, zauważamy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru nadzwyczaj obszerny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – więcej na stronie internetowej ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego konsumowania pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości doborowe dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, jakie mają należyty wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy wyłącznie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa w szeregu przypadków stosują takie triki, że dodają do pieczywa przeciętnego, pszennego albo żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika oraz sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób tylko razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu żadnych wartości.

1. Dowiedz się teraz

2. Sprawdź stronę

3. Kup teraz

4. Aktualności

5. Produkty

Categories: Zdrowie

Comments are closed.