• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem konwersji materii, który pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, aby oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, który pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na stronie internetowej wina. Wina mają oprócz tego nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim wynikiem fermentacji, lecz hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Bowiem pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają dużo mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, aby wyeliminować tą kompozycja metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Strona główna

2. Wypróbuj za darmo

3. Tutoriale

4. Przejrzyj

5. Sklep

Categories: Biznes

Comments are closed.